Middenvelder Thern zet krabbel bij Heerenveen

Ger
12 december 2014, 13:17

SC Heerenveen heeft de komst van Simon Thern beklonken. Patrick Mörk, de zaakwaarnemer van de Zweed, heeft via sociale media een foto vrijgegeven waarop de middenvelder zijn krabbel onder een contract zet. De Friese club legde Thern tot medio 2018 vast.

De Scandinaviër (22) arriveerde donderdag in Nederland om een medische keuring te ondergaan. Thern is afkomstig van Malmö FF. Hij is de zoon van oud-international Jonas Thern. Die werd met Zweden derde op het WK van 1994. "Of ik op mijn vader lijk? Hij was een goede speler, maar hij is Jonas en ik ben Simon. Ik houd niet zo van vergelijken. Ik ben in ieder geval sneller dan hij was", lacht Thern op de clubwebsite.

Thern junior verlaat Malmö transfervrij voor een avontuur in het Abe Lenstra Stadion. Eerder kwam hij uit voor IFK Värnamo en Helsingborgs IF. Heerenveen-directeur Hans Vonk is blij met zijn komst. "Simon is een complete middenvelder. Hij sluit aan bij de selectie en dan moeten we kijken hoe snel hij zich aanpast. Onze ervaring is dat nieuwe spelers vooral tijd nodig hebben om fysiek te wennen. We zullen zien hoe dat met Simon gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen