NEC slaat gouden slag: "Flinke tik uitgedeeld aan Roda"

13 december 2014, 12:13

NEC heeft in de achttiende speelronde van de Jupiler League uitstekende zaken gedaan, door concurrent Roda JC een 0-1 nederlaag toe te dienen. De ploeg van Ruud Brood heeft zodoende een voorsprong van zes punten opgebouwd op de equipe uit Kerkrade. Brood spreekt van een terechte overwinning.

"Al met al vind ik dat wij verdiend hebben gewonnen. We hebben ook de tweede periodetitel, maar wij zijn bezig met een hoger doel", aldus Brood, die met de Nijmeegse formatie ook de eerste periode won. "Het was een fantastisch affiche en een mooie ambiance. We wisten hoe Roda voor de dag zou komen. We hebben geen geheimen voor elkaar. We stonden verdedigend ons mannetje, maar wij hadden het betere van het spel. We hadden het alleen beter uit moeten voetballen in de tweede helft", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Doelman Joshua Smits hield het Nijmeegse doel schoon tegen de Roda JC. "We staan zes punten voor. Het was maar 1-0 en bleef lang spannend. Ik heb het niet heel druk gehad. We wisten dat zij lange ballen gingen spelen op Demouge, maar echt gevaarlijk werd het niet. Daarom een compliment aan de verdediging."

Smits is in de wolken met de overwinning. "Het was niet onze mooiste wedstrijd, maar het ging om de winst hier. We zijn winterkampioen. Veel clubs die dat werden, werden geen kampioen, dus dat is nog niks. Maar we delen een flinke tik uit aan Roda. Dus een klein feestje mag wel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen