Utrecht mist Boymans: "Hele elftal hing in feit aan hem"

13 december 2014, 11:35

FC Utrecht presteert dit seizoen wisselvallig in de Eredivisie. Dit weekend staat de lastige uitwedstrijd tegen Ajax op het menu. De Domstedelingen hopen op een stunt in de Amsterdam ArenA, maar zullen het wel zonder hun topscorer moeten doen. Ruud Boymans ontbreekt namelijk, en dat is iets waar trainer Rob Alflen van baalt.

"En niet alleen omdat Ruud onze topscorer is. Hij was het aanspeelpunt, waar in feite ons hele elftal aan hing", legt de coach uit in Telesport. "Bovendien heeft Boymans zo veel power dat de verdedigers van Ajax veelvuldig het lijf-aan-lijfgevecht met hem zouden moeten aangaan. Daar houden ze over het algemeen niet van, omdat zij beter zijn in opbouwen."

Zonder de topscorer wacht Utrecht dus een zware taak. "Het positiespel van Ajax loopt weer als een tierelier", vindt Alflen, die zijn hoop nu heeft gevestigd op Edouard Duplan. "Hij is de Eredivisiespeler die het meest scoorde tegen Ajax. Hij wordt door de supporters op handen gedragen. Door de speler en persoon, die Edoe is. Maar zeker ook door zijn prestaties tegen Ajax." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen