Lazio zet Atalanta zonder problemen aan de kant

13 december 2014, 22:37

Lazio staat, in elk geval voor één nacht, op een gedeelde derde plaats in de Serie A. De Romeinen hadden zaterdag in het eigen Stadio Olimpico, zonder Edson Braafheid in de selectie maar met Stefan de Vrij in de basis, geen enkele moeite met Atalanta: 3-0.

Voor rust was Lazio al de bovenliggende partij, maar de thuisclub wist dat toen nog niet om te zetten in doelpunten. De beste mogelijkheid was voor De Vrij. De Nederlandse verdediger kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Stefan Radu binnen te tikken. Dat gold ook voor Stefano Mauri, maar in de tweede helft had de aanvoerder wel succes.

In de 51ste minuut opende Mauri de score door, geheel ongedekt, een voorzet van Felipe Anderson binnen te tikken. Twintig minuten later verdubbelde de Italiaan de marge. Ditmaal draaide hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Anderson leverde wederom de eindpass. Senad Lulic bepaalde negen minuten voor tijd de eindscore op 3-0.

Lazio heeft nu net als nummer drie Genoa 26 punten, maar laatstgenoemde club komt zondag nog in actie. Het krijgt wel visite van AS Roma, dat tweede staat. Sampdoria en Napoli spelen eveneens zondag en kunnen Lazio dan weer passeren, maar ook hen wacht geen makkelijke wedstrijd. Sampdoria gaat op bezoek bij koploper Juventus, Napoli treedt in San Siro aan tegen AC Milan.