Traoré vervangt Dauda, McEachran ook in Vitesse-basis

14 december 2014, 13:35   Bijgewerkt: 14 december 2014, 13:42

Voor FC Groningen en Vitesse staat er zondagmiddag (14.30 uur) een belangrijk potje op het menu. De Groningers (achtste) kunnen in de eigen Euroborg aantonen dat ze aspiraties hebben om een subtopper te worden, Vitesse staat op een teleurstellende twaalfde plaats en wil zodoende laten zien wat het waard is. Het linkerrijtje lonkt bij een overwinning in het noorden.

Groningen-coach Erwin van de Looi kan in het duel met Vitesse nog niet beschikken over Danny Hoesen, die nog steeds geschorst is. Vorige week was de jonge Jafar Arias diens vervanger in de spits, vandaag mag Mimoun Mahi voor het eerst in de basis beginnen. Hij viel tot dusver acht keer in, maar maakte nog niet zijn opwachting vanaf de aftrap. Tot slot kampt Hans Hateboer met een hoofdblessure, waardoor Johan Kappelhof naar de rechtsbackpositie verhuist. Yoëll van Nieff, vorige week ziek, keert terug.

Vitesse opent zonder Davy Pröpper de jacht op een broodnodige zege. De middenvelder is geschorst, na zijn rode kaart tegen FC Twente. Dat geldt ook voor Chelsea-huurling Wallace. De absentie van het tweetal maakt de weg vrij voor Kelvin Leerdam en Josh McEachran, die zijn eerste basisplaats te pakken heeft. Verder valt op dat Abiola Dauda op de bank begint, Bertrand Traoré staat derhalve in de spits bij de Arnhemmers.

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Mahi, De Leeuw.

Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, McEachran, Vako; Oliinyk, Traore, Ibarra.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen