Lijstaanvoerder Celtic scoort vier keer tegen hekkensluiter

Ger
14 december 2014, 16:46

Celtic heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter St. Mirren met een 4-1 overwinning afgesloten. Het publiek in Glasgow zag een doelpuntrijke beginfase. De eerste achttien minuten waren goed voor vier treffers.

Scott Brown zette koploper Celtic in de vierde minuut op voorsprong, waarna Sean Kelly de gelijkmaker voor zijn rekening nam. James Forrest herstelde vervolgens de marge van de thuisploeg. Brown zorgde niet veel later voor de 3-1. In de tweede helft legde Anthony Stokes de eindstand vast.

Bij Celtic speelde Virgil van Dijk de volledige wedstrijd. Oud-Feyenoorder John Guidetti deed een uur mee. Bij St. Mirren was Jeroen Tesselaar basisspeler. Celtic heeft na zestien wedstrijden een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Inverness.