Eriksen schiet Spurs op de valreep voorbij Swansea

14 december 2014, 19:29   Bijgewerkt: 15 december 2014, 00:04

Tottenham Hotspur heeft zondag een overwinning uit het vuur gesleept op bezoek bij Swansea City. Oud-Ajacied Christian Eriksen maakte in de slotseconden de doorslaggevende 2-1.

Harry Kane had Tottenham al vroeg de voorsprong bezorgd in Wales. De jonge Engelsman kopte al na vier minuten raak uit een hoekschop van Eriksen. Kort na rust kwam Swansea weer op gelijke hoogte. Wilfried Bony maakte het doelpunt. De Ivoriaan schoot in twee instanties raak. Het duel stevende vervolgens af op een gelijkspel, maar Eriksen besliste anders. De Deen vond in de korte hoek een gaatje en bezorgde zijn werkgever alsnog de drie punten.

Door de zevende overwinning van het seizoen klimt Tottenham naar de zevende plek in de Premier League, net achter Southampton en Arsenal. Het passeerde Swansea, dat nu de nummer negen is.