Hoesen vervangt Van der Laan in bekerduel Groningen

16 december 2014, 16:33

FC Groningen treedt woensdag in het bekertoernooi aan tegen FC Volendam. In de startformatie van de Groningers vindt één mutatie plaats ten opzichte van het eredivisieduel van afgelopen zondag met Vitesse (1-1). Danny Hoesen keert terug van een schorsing en vervangt Martijn van der Laan, die niet helemaal okselfris is.

Net als in de slotfase van de wedstrijd tegen Vitesse het geval was, speelt Tom Hiariej op de rechtsbackpositie. Johan Kappelhof keert terug in het hart van de defensie. Mimoun Mahi, afgelopen zondag nog in de spits, verhuist een linie naar achteren. Hans Hateboer is nog niet hersteld van zijn hoofdblessure. "We nemen hierin geen enkel risico", zegt trainer Erwin van de Looi op de officiële clubwebsite. "Hij is zaterdag tegen FC Dordrecht ook niet van de partij."

Op papier is Groningen een stuk beter dan Volendam en Van de Looi hoopt dat dit in de praktijk ook zo zal zijn. "Wij zijn de favoriet en aan onze stand verplicht de volgende ronde te halen. Na een reeks met PSV, Twente, Heerenveen en Vitesse waarin we toppers en subtoppers uit de Eredivisie troffen, wordt dit een wedstrijd van een heel ander kaliber. Er wordt nu weer iets anders verwacht van de groep en het is bekend wat we moeten brengen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen