Nederlands elftal is Sportploeg van het jaar

16 december 2014, 21:37   Bijgewerkt: 16 december 2014, 23:22

Na bondscoach Louis van Gaal is ook het Nederlands elftal in de prijzen gevallen bij het NOS NOC*NSF Sportgala in Amsterdam. Oranje werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. Nederland eindigde afgelopen zomer als derde bij het WK in Brazilië.

"Hartstikke bedankt voor de stemmen", zei aanvoerder Robin van Persie tegen zijn collega-sporters in de zaal. Namens Oranje stonden onder meer Louis van Gaal, Danny en Daley Blind, en Jasper Cillessen op het podium. "Het is een hele eer om deel uit te maken van dit team. Het was een intense periode, maar ook een heel mooie, vooral vanwege de saamhorigheid binnen ons team. Daarin heeft de technische staf een grote rol gespeeld. Zij hebben het startsein gegeven om samen sterk te zijn."

"Voor het toernooi waren de verwachtingen in het land niet zo groot en dat heeft deze keer in ons voordeel uitgepakt. Bij de voorgaande toernooien waren de verwachtingen vaak wat hoog, maar nu eigenlijk niet. Dat hebben we als een voordeel weten te gebruiken. Natuurlijk valt of staat alles met de eerste wedstrijd tegen Spanje. Wat ik mij nog goed kan herinneren, was een paar uur voor dat duel dat de spelersvrouwen en kinderen toegang kregen tot het spelershotel. Dit omdat de staf volgens mij wel doorkreeg dat wij erg nerveus waren. Dat waren we ook, want je moet toch tegen de kampioen en een team dat in de afgelopen acht jaar bijna iedereen van de mat heeft gespeeld."

"Binnen ons elftal werd het geloof in dat er iets mogelijk was steeds groter, want we deden het samen. Die wedstrijd tegen Spanje was een kickstart van een heel mooi toernooi. Wat ik ook mooi vond, was de steun van de fans. We leven in 2014 en via de social media kregen we een mooi beeld van alles wat er in Nederland gebeurde. Die filmpjes maakten mij heel blij en trots, om te zien wat het allemaal heeft losgemaakt in ons kleine landje", aldus Van Persie, die even later weer op het podium mocht komen. Dit omdat zijn treffer tegen Spanje, de nu al legendarische kopbal, werd verkozen tot Sportmoment van het jaar.

Het Nederlands springruiterteam, de dames- en herenschaatsachtervolgingsploegen en de Oranje-hockeysters waren de andere genomineerden. Mogelijk volgen er nog meer prijzen voor het voetbal bij het Sportgala. Arjen Robben is kanshebber voor de award Sportman van het jaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen