Bulgarije stelt voormalig succescoach Ludogorets aan

17 december 2014, 17:40

De voetbalbond van Bulgarije kan de zoektocht naar een nieuwe bondscoach stoppen. Het heeft Ivaylo Petev aangesteld als nieuwe trainer. Hij is de opvolger van Luboslav Penev, die ontslagen werd naar aanleiding van de teleurstellende prestaties van de nationale ploeg in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk.

Petev treedt per 1 januari in dienst bij de Bulgaarse ploeg. Bondsvoorzitter Borislav Mihaylov heeft gezegd dat de coach een driejarig contract voorgeschoteld heeft gekregen. Er is wel werk aan de winkel voor Petev, aangezien de Bulgaren na nederlagen tegen Kroatië en Noorwegen en een 1-1 remise tegen Malta er niet al te best voor staan in Groep H van de EK-kwalificatiereeks. Op 28 maart speelt Bulgarije tegen Italië.

In het verleden stond de oefenmeester onder contract bij Ludogorets en Levski Sofia, twee gerenommeerde clubs uit Bulgarije. Met Ludogorets wist hij de Champions League te bereiken, wat een Bulgaarse club nog maar één keer eerder in de historie gelukt was. Hij stond ook nog bij het Cypriotische AEL Limassol aan het roer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen