Vitesse maakt Ajax belachelijk in ArenA: 0-4

18 december 2014, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als coach van Ajax won hij vier keer op rij de landstitel, maar het is Frank de Boer nog niet gelukt de Amsterdamse ploeg naar de winst van de KNVB Beker te leiden. Ook dit seizoen zal het er niet van komen. Vitesse maakte donderdag hardhandig een einde aan de aspiraties van De Boer en de zijnen: 0-4.

De Boer koos ervoor om tegen Vitesse een aantal vaste basisspelers rust te geven. Jasper Cillessen, Lucas Andersen, Niklas Moisander en Lasse Schöne begonnen vanavond op de bank, al had laatstgenoemde wat last van de lies. Het gewijzigde Ajax haalde geen moment het gewenste niveau en dat kwam ook duidelijk tot uiting op het scorebord. Vooral Joël Veltman had zijn avond niet.

Ajax had eerder in het seizoen nog met 4-1 gewonnen van Vitesse, maar die uitslag deed destijds geen enkel recht aan de verhoudingen op het veld. De 0-4 van vanavond deed dat absoluut wel. Want ook na de 0-1 maakte Ajax een ongeïnspireerde indruk, wat op slag van rust tot de 0-2 leidde. Labyad haalde van een meter of dertig prachtig uit en zag zijn inzet, via de onderkant van de lat, in het doel vliegen. Een uittrap van Boer die door Davy Klaassen niet onder controle werd gekregen lag aan de basis voor de tweede Arnhemse treffer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen