De Boer: "Eén schot op doel? Dan verdien je het ook niet"

18 december 2014, 23:16

Ajax-coach Frank de Boer sprak na de 0-4 nederlaag van zijn elftal in de achtste finales van de KNVB Beker tegen Vitesse van een 'totale offday'. "Daarnaast vind ik het sneu voor Diederik Boer, die in de steek wordt gelaten en ook voor onze supporters", mopperde De Boer na afloop bij FOX Sports.

"Onze fans hebben in heel 2014 achter ons gestaan. Vandaag ook weer, met 37.000 supporters op de tribune in een bekerduel. En als je dan dit op de mat legt, dan vind ik dat heel teleurstellend", vervolgde De Boer. Zijn elftal schoot slechts één keer op doel. "Tja, als je steeds slordig balverlies lijdt en geen initiatief neemt…"

"We hebben de goals knullig weggegeven. Je kan ook zeggen dat Vitesse de fouten heeft afgedwongen, maar als je ze goed analyseert, dan kom je tot de conclusie dat dit niet mag op dit niveau. We hebben zelf geen honderdprocentkans gecreëerd en ze wel weggegeven. Dat is heel storend. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Dus Vitesse heeft dik en dik verdiend gewonnen. Complimenten. Als je zelf maar één keer op doel schiet, dan verdien je het ook niet."

De Boer had zijn elftal op vier plaatsen gewijzigd. "Of dit verlies daarmee te maken heeft? Misschien wel. Ik heb niet overwogen om het nog terug te draaien, want dit is bijna niet meer te herstellen. Als het er één is, dan kan het. Maar op een gegeven moment waren er acht of negen rijp voor een wissel. Maar ik mag er maar drie wisselen."

"Het is niet leuk dat je je niet kan herstellen van een bekernederlaag. In de competitie kan dat wel. Anderzijds staan we nu weer met beide voetjes op de grond. Weer geen bekerwinst? Nee, dan maar weer de landstitel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen