Tuyp niet tegen oude liefde: "Toch een speciaal duel"

19 december 2014, 09:44

Vrijwel zijn hele carrière speelde Jack Tuyp voor FC Volendam. Komende zaterdag zou hij met zijn huidige ploeg Helmond Sport tegenover zijn oude liefde komen te staan, maar de spits moet de wedstrijd missen. Hij kampt met een hamstringblessure, opgelopen in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-0).

"Afgelopen weekend in de wedstrijd tegen RKC voelde ik direct dat het niet goed zat. Helaas mis ik de wedstrijd tegen FC Volendam nu. Toch een speciaal duel voor mij", zegt Tuyp bij RTV Noord-Holland.

In het shirt van FC Volendam maakte Tuyp tussen 2002 en 2004 en daarna tussen 2005 en 2013 in totaal ruim honderd goals. Hij draagt de club nog altijd een warm hart toe, maar zaterdag even niet. "Ik hoop uiteraard dat Helmond wint. Daar speel ik nu en wij hebben de punten ook harder nodig op het moment."

Helmond Sport huurt de 31-jarige Tuyp tot de zomer van het Hongaarse Ferencváros TC, waar de spits weinig aan spelen toekwam. Wat hij na dit seizoen gaat doen, weet de aanvaller nog niet. "Ik heb met niemand gesproken en speel nu voor Helmond Sport waar ik het enorm naar mijn zin heb. Ik zie het wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen