Silva wijst spitsloos Manchester City de weg tegen Palace

20 december 2014, 15:42   Bijgewerkt: 20 december 2014, 15:58

David Silva heeft zijn club Manchester City vanmiddag (zaterdag) aan een overwinning op Crystal Palace geholpen. De Spanjaard scoorde de eerste twee treffers, en had zodoende een zeer belangrijk aandeel in de 3-0 zege. Yaya Touré maakte de derde treffer. City acteerde met James Milner in de spits. Dit omdat Sergio Agüero, Edin Dzeko en Stevan Jovetic allen ontbraken. De titelhouder heeft zich met de zege naast Chelsea aan kop van de Premier League genesteld.

Het experiment met Milner als valse spits pakte aanvankelijk niet goed uit voor City, dat in de eerste helft worstelde met de laagvlieger uit Londen. De ploeg creëerde weinig kansen en het was dan ook tekenend dat het doelpunt van Silva in de 49ste minuut het eerste schot op doel was van de thuisploeg. De Spanjaard kreeg de bal van Pablo Zabaleta, en via het been van Scott Dann stuiterde de bal in het doel.

Die treffer was een opluchting voor de equipe van Manuel Pellegrini, want daarna werd er makkelijker gevoetbald. Silva gooide het duel een halfuur voor tijd in het slot, door een voorzet van Aleksandar Kolarov bij de eerste paal tot doelpunt te promoveren. Middenvelder Yaya Touré bepaalde de eindstand op 3-0.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!