Real Madrid zet kroon op geslaagd 2014

20 december 2014, 22:21   Bijgewerkt: 20 december 2014, 22:30

Real Madrid is voor de vierde keer in de geschiedenis de beste club van de wereld. De tienvoudig kampioen van Europa won zaterdag in Marokko in de finale van het WK voor clubs met 2-0 van het Argentijnse San Lorenzo en zette daarmee de kroon op een topjaar.

Real Madrid veroverde eerder in 2014 al de Copa del Rey én de langverwachte Decima, de tiende Champions League-titel in de clubhistorie. In de zomer volgde ook de winst van de Europese supercup. Alleen Atlético Madrid leek een antwoord te hebben op de voetbalmachine die Real Madrid heet. De formatie van Diego Simeone verloor weliswaar de CL-finale van de stadgenoot, maar kaapte wel de landstitel en nationale supercup weg voor de neus van Real.

Tegen San Lorenzo hoefde Real zich niet bovenmatig in te spannen om, na 1960, 1998 en 2002, voor de vierde keer de Wereldbeker in de wacht te slepen. Al binnen één minuut kreeg Cristiano Ronaldo een mogelijkheid om 1-0 te maken, na slap verdedigen van Juan Mercier. Zijn schot ging echter voorlangs.

Sergio Ramos opende in de 37ste minuut alsnog de score. De verdediger ontsnapte bij een hoekschop van Toni Kroos aan de aandacht van Mario Yepes en knikte vervolgens de openingstreffer tegen de touwen. Zes minuten na de doelwissel bepaalde Gareth Bale de eindscore op 2-0. De Welshman scoorde na een aanval over meerdere schijven en had het geluk dat San Lorenzo-keeper Sebastian Torrico zich verkeek op de inzet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen