FC Utrecht zet dankzij goede eerste helft kerstvloek AZ voort

20 december 2014, 22:35   Bijgewerkt: 20 december 2014, 22:59

Voor AZ is de laatste wedstrijd voor kerst al enige tijd een enorme tegenvaller. De laatste vier seizoenen verloor het telkens het duel voor de kerstperiode en tegen FC Utrecht kwam daar de vijfde opeenvolgende nederlaag bij. De Domstedelingen waren in de eerste helft superieur aan hun tegenstander en wisten na de theepauze met compact spel de 3-0 voorsprong vast te houden. 

Voor Utrecht is de prestatie vooral knap te noemen vanwege de waslijst aan blessures. Niet alleen clubtopscorer Ruud Boymans is uit de roulatie, maar deze week moesten ook Mark van der Maarel en Christian Kum zich in de overvolle ziekenboeg melden. Voor Jeff Hardeveld betekende dat zijn debuut voor FC Utrecht. Normaal gesproken is hij aanvoerder van het tweede elftal, maar tegen AZ deed hij negentig minuten mee als linksback. AZ wist aan zijn kant geen gevaar te stichten en de jongeling ging goed mee in het spel van Utrecht.

AZ mocht in de eerste helft blij zijn dat de score niet hoger uitviel. Yassin Ayoub kwam oog in oog met Esteban en besloot voor een stiftbal te gaan. Zijn nonchalance speelde hem parten, want de bal belandde op het dak van het doel. Rubio Rubin tikte de bal overigens nog op de paal. Na de theepauze beperkte Utrecht zich tot verdedigen en gaf het vrijwel niks weg door zeer compact te spelen.

Utrecht kruipt dankzij de zege het linkerrijtje weer binnen. AZ moet de derde plaats voorlopig even uit het hoofd zetten. De spelers kunnen nu gaan genieten van de winterstop. AZ zal de competitie in januari gaan hervatten tegen FC Dordrecht en FC Utrecht ontvangt dan sc Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen