Lijstaanvoerder NEC en Roda JC maken geen fout

Ger
21 december 2014, 16:49

NEC gaat met een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Roda JC de winterstop in. De koloper van de Jupiler League sloot de eerste seizoenshelft af met een 4-1 overwinning voor eigen publiek op MVV.

NEC moest wel een vroege achterstand wegwerken. MVV, de nummer negentien van de ranglijst, opende in de vijfde minuut de score via Bryan Smeets. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Christian Santos was de doelpuntenmaker. Direct na de pauze tekende Anthony Limbombe voor de 2-1. Dankzij Santos, met zijn tweede treffer van de middag, en Tom Daemen liep NEC verder uit.

Roda JC liet ook geen steek vallen in de laatste competitiewedstrijd van 2014. De Limburgers, evenals NEC afgelopen seizoen uit de Eredivisie gevallen, versloegen FC Den Bosch met 3-1. Henk Dijkhuizen scoorde twee keer in de eerste helft. Alexander Mols hielp de bezoekers uit Brabant aan de aansluitingstreffer, maar een puntje zat er niet in. Nathan Rutjes gooide de wedstrijd vlak voor tijd op slot.

De Limburgse derby tussen VVV Venlo en Fortuna Sittard leverde geen winnaar op: 0-0. De thuisclub sluit 2014 af als nummer elf van de eerste divisie. Fortuna blijft achttiende.