Glasgow Rangers stuurt trainer McCoist met betaald verlof

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 december 2014 – Trainer Ally McCoist mag de rest van het seizoen gaan tuinieren van werkgever Glasgow Rangers. De 52-jarige coach is door de Schotse ploeg met verlof ('gardening leave') gestuurd.

McCoist nam adgelopen maandag ontslag bij de Rangers na een reeks tegenvallende prestaties, maar zei er bij bereid te zijn tot het eind van de afgesproken opzegtermijn op zijn post te blijven. Tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Livingston van afgelopen zaterdag zat de Schot derhalve gewoon op de bank. Zondag besloot de clubleiding hem desondanks met verlof te sturen.

"We willen Ally bedanken voor al het harde werk en zijn toewijding de laatste jaren, maar we hebben nu het gevoel dat het in het belang van beide partijen is een stap te zetten", valt er op de website van de Rangers te lezen. "Assistent-trainer Kenny McDowell maakt het seizoen af."

McCoist was sinds de zomer van 2011 trainer op Ibrox. Dit seizoen vallen de prestaties voor het eerst tegen. De Rangers staan tweede in de Championship en hebben negen punten achterstand op koploper Heart of Midlothian, dat bovendien nog een duel tegoed heeft.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd