Terry en Fabregas leiden Chelsea voorbij Stoke City

22 december 2014, 22:58   Bijgewerkt: 22 december 2014, 23:05

De koppositie in de Engelse Premier League is weer alleen in handen van Chelsea. De formatie van manager José Mourinho won maandag met 0-2 bij Stoke City en bracht daarmee de voorsprong op Manchester City, dat zaterdag al met 3-0 te sterk was voor Crystal Palace, weer op drie punten. John Terry en Cesc Fabregas maakten het verschil in het Britannia Stadium.

Chelsea had aan één minuut en 34 seconden voldoende om op voorsprong te komen in Stoke-on-Trent. Verdediger John Terry kopte raak uit een hoekschop van Cesc Fabregas.

Chelsea was echter niet onder de indruk van de manier van spelen van Stoke City. Na een half uur werd het zelfs bijna 0-2, Diego Costa ontsnapte aan de buitenspelval en schoot rakelings voorlangs. In de 78ste minuut viel de tweede Londense treffer alsnog, via Fabregas. De Spanjaard stuurde zijn tegenstander bij de aanname van de bal de verkeerde kant op. Wel leek het leder iets te ver van zijn voet te springen, maar desondanks tekende hij voor de 0-2. Vijf minuten eerder was Stoke City dicht bij de 1-1, invaller Charlie Adam schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast.

In blessuretijd moest Hazard alsnog naar de kant, na een tik van Jonathan Walters tegen de achillespees. Bij Chelsea bleef de Nederlandse verdediger Nathan Aké de hele wedstrijd op de bank.