Lof voor Vormer in België: "Hij zoekt altijd de diepte"

23 december 2014 – Bij Feyenoord slaagde Ruud Vormer er de afgelopen jaren niet in om een vaste basisplek te veroveren, maar bij de Belgische topclub Club Brugge heeft de middenvelder zich ontwikkeld tot belangrijke pion. Mede dankzij het goede spel van de Nederlander staat Club Brugge aan kop in de Belgische competitie.

Analist en voormalig international Marc Degryse toont zich bij Sporza enthousiast over Vormer. "Hij zoekt altijd de diepte. Als niemand gelooft dat er nog iets te halen valt, verschijnt hij toch in de zestien. Hij heeft een enorm loopvermogen. Hij ziet het en probeert simpel te spelen. Ruud is ook altijd beschikbaar en is bereid om voor de ploeg te werken. Daardoor is hij de voorbije weken gegroeid", aldus de voormalig PSV'er.

De 26-jarige Vormer zelf erkent dat hij lekker in zijn vel zit. "Het is genieten om voor Club te spelen, zeker nu het zo goed gaat. Club heeft ongeveer dezelfde mentaliteit als Feyenoord, maar mijn rol is hier anders. In Nederland moest ik meer controleren. Nu wil de trainer dat ik naar voren ga en dat vind ik heerlijk. Dat ligt me ook. En het heeft zoveel met vertrouwen te maken. Je staat iedere week op het veld, je wint en dan gaat het goed. Of ik ooit weer naar Nederland wil? Laat me maar gewoon voetballen. Ik ben hier hartstikke tevreden."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd