Georgië vindt in Azerbeidzjan nieuwe bondscoach

25 december 2014, 20:34

In Georgië is de positie van bondscoach na een periode van zes weken weer bezet. De voetbalbond van het Oost-Europese land heeft Kakhaber Tskhadadze donderdag aangesteld als opvolger van Temuri Ketsbaia. Die stapte medio november op, daags na de 0-4 nederlaag tegen Polen in de voorronde van Euro 2016.

Tskhadadze heeft een contract voor 2,5 jaar getekend bij de Georgische voetbalbond. In de eerste zes maanden combineert de voormalige verdediger de functie van bondscoach met zijn werkzaamheden als trainer van Inter Baku uit Azerbeidzjan. In die periode ontvangt hij geen vergoeding voor zijn diensten bij de nationale ploeg van Georgië.

Tskhadadze (46) kwam als speler uit voor onder meer Spartak Moskou, Manchester City, Anzhi Makhachkala en de Georgische nationale ploeg. Als coach werd hij één keer kampioen met Dinamo Tbilisi en Inter Baku, zijn huidige werkgever.

Zijn zoon Bachana Tskhadadze is international van Georgië, dat na vier wedstrijden drie punten heeft in de EK-voorronde. De twee werken al samen bij Inter Baku.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen