Cardiff City-eigenaar negeert protesten over rode shirts

25 december 2014, 21:23

De supporters van Cardiff City hebben pech: clubeigenaar Vincent Tan heeft nogmaals laten weten dat hij niet van plan is de club, ondanks de protesten van een deel van de fans, weer in het blauw te laten spelen. Na meer dan honderd jaar besloot hij in 2012 het traditionele blauwe tenue te vervangen door rode kleding.

"De protesten zullen mij niet van gedachten doen veranderen", waarschuwt Tan in gesprek met Sky Sports. "Cardiff zal in het rood blijven spelen. Hopelijk denken de fans goed na en blijven ze de club steunen, zodat we naar de Premier League kunnen promoveren."

Tan veranderde niet alleen de clubkleuren van Cardiff City, ook het embleem van de equipe werd op de schop genomen. Daarin is nu een rode draak te zien. "Ik mocht deze wijzigingen doorvoeren als ik honderd miljoen pond in de club zou investeren. Daarover was iedereen het destijds eens en ik heb me aan mijn deel van de afspraak gehouden. Dus, door nu te protesteren, houden zij zich dan wel aan hun deel van de afspraak? Ik hoop dat ze goed nadenken. Dankzij mijn geld speelde de club vorig seizoen, na 51 jaar, weer in de Premier League. Bovendien, de rode draak is het symbool van Wales."

Cardiff City degradeerde meteen weer uit de Premier League en staat nu elfde in het Championship.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen