Matoukou helpt Club Brugge met twee eigen goals

26 december 2014, 21:53

Koploper Club Brugge gaat swingend de winterstop van de Belgische Pro League in. De equipe van coach Michel Preud'homme (ex-FC Twente) won vrijdag in het Herman Vanderpoortenstadion met 0-6 bij hekkensluiter Lierse SK. Twee eigen doelpunten van Eric Matoukou hielpen Club Brugge in het zadel.

Matoukou passeerde in de eerste 26 minuten twee keer zijn eigen keeper. In de tiende minuut kopte hij, terwijl er niemand in zijn buurt was, een voorzet van Lior Refaelov tegen de verkeerde touwen. Ruim een kwartier later was Matoukou weer de schlemiel. Ditmaal was de voorzet van Laurens De Bock en via Davy De Fauw (ex-Roda JC) kwam de bal tegen het been van Matoukou, waarna het leder in het doel verdween.

In de 33ste minuut moest Lierse SK verder met tien man en werd het 0-3. Rami Bensebaini kreeg rood voor een harde tackle op Refaelov, waarna het slachtoffer zelf de penalty benutte. Nog voor de rust liep Club Brugge uit naar 0-5, door toedoen van José Izquierdo en Tom De Sutter. Refaelov bepaalde achttien minuten voor tijd de eindscore op 0-6. Arjan Swinkels viel in bij Lierse SK, Ruud Vormer ontbrak vanwege een schorsing bij Club Brugge.

Club Brugge heeft nu zeven punten voorsprong op nummer twee Anderlecht, dat later op de avond nog wel in actie komt. De landskampioen krijgt visite van het Westerlo van Dennis van Wijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen