Hoek legt uit: "Het provoceren zit Tim Krul in het bloed"

28 december 2014, 22:11   Bijgewerkt: 28 december 2014, 23:55

Keeperstrainer Frans Hoek en bondscoach Louis van Gaal speelden al vanaf het begin van het WK met het idee om Tim Krul in te brengen voor Jasper Cillessen als het zou komen tot een strafschoppenserie. "We zijn daarin niet over één nacht ijs gegaan. Het was een optelsommetje", aldus Hoek in het Algemeen Dagblad over de gewonnen WK-kwartfinale tegen Costa Rica.

"Vanaf het moment dat we de groep bijeen hadden, wisten we alle statistieken van alle doelmannen. Daarbij scoorde Jasper het laagst wat betreft de penalty's. Michel (Vorm) was wat cijfers betreft het beste, maar de ervaring met shoot-outs was ook nieuw voor allen behalve voor Tim. En ook de psychologische 'oorlogsvoering' was een belangrijk argument. Het provoceren zit Tim in het bloed. Vandaar de keuze, al wisten wij uiteraard ook niet hoe het zou uitpakken."

Hoek en Van Gaal zetten tegenstander Costa Rica met hun beslissing op het verkeerde spoor. "Ik heb na de wedstrijd de keeperstrainer van Costa-Rica, een kennis van me, nog gesproken. Ze waren verbijsterd. Ze hadden alles voorbereid op Jasper, maar dat kon allemaal de prullenmand in."

Voor Nederland eindigde het WK uiteindelijk een ronde later. In de halve finale was Argentinië, eveneens na strafschoppen, te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen