Bjelland: "Kan mezelf hier nog jaren zien spelen"

29 december 2015, 20:08

FC Twente nam Andreas Bjelland in de zomer van 2012 over van FC Nordsjaelland en inmiddels is de 26-jarige Deense verdediger uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van coach Alfred Schreuder. Bjelland heeft het bovendien naar zijn zin in de Grolsch Veste.

"Ik kan mezelf hier nog jaren zien spelen", zegt Bjelland op de officiële website van FC Twente. "Maar met de toekomst hou ik me eigenlijk niet bezig. Wellicht kan ik nog een keer een stap vooruit zetten. Als het zover komt, wil ik een weloverwogen keuze maken. Ik wil mijn gezin niet heen en weer slingeren. Dat we het hier goed hebben, vind ik belangrijker. Ik bekijk het leven van dag tot dag en probeer van iedere minuut te genieten."

Bjelland moest wel even wennen aan de Nederlandse manier van verdedigen. "In Nederland wordt veel aanvallender gedacht. Met Nordsjaelland speelden we ook aanvallend, maar met een zoneverdediging. Hier staat het achterin vaker één op één. Daardoor en door de aanvallende impulsen krijg je uitslagen als 5-3 en 4-2. Maar van tegentreffers kan ik echt balen. Als verdediger win ik liever met 1-0. Ik heb echt aan die manier van denken moeten wennen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen