Moisander glimlacht: "Dit spreekt vertrouwen uit"

30 december 2015, 08:46   Bijgewerkt: 30 december 2015, 11:45

Niklas Moisander vindt het een goede zaak dat Ajax ervoor kiest om hem tot de zomer onder contract te houden. De Finse verdediger leek hard op weg te zijn naar een winterse transfer, maar hier heeft de Amsterdamse club tegen de verwachtingen en het eigen beleid in een stokje voor gestoken. "Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de leiding hiermee uitspreekt", zegt de aanvoerder over de keuze van zijn werkgever.

De Finse international vindt het totaal niet erg dat hij tot de zomer in Amsterdam zal spelen. "Het komende half jaar zal ik er alles aan doen om met Ajax kampioen te worden en zo ver mogelijk te komen in de Europa League", zegt de 29-jarige Moisander in De Telegraaf. Hij werd in 2012 overgenomen van AZ en werd twee keer landskampioen met de Ajacieden. Op het moment bezet Ajax de tweede plaats in de Eredivisie, achter koploper PSV.

Steinar Dietz, de zaakwaarnemer van Moisander, geeft aan dat zijn cliënt aan interesse geen gebrek had. "Er was veel belangstelling voor Niklas, ook uit de grote competities. Maar die clubs zullen een half jaar geduld moeten hebben. Ajax laat hem niet gaan. Punt. Dat is geen teleurstelling voor hem. Integendeel zelfs. Niklas heeft vanaf het begin gezegd dat hij het liefst zijn contract zou uitdienen, maar kende ook het beleid van de club. Nu krijgt hij toch de kans via de voordeur te vertrekken. Hopelijk met weer een kampioensschaal in zijn hand. Dan kan hij helemaal terugkijken op drie fantastische jaren. Wie kan zeggen dat hij drie seizoenen voor een club heeft gespeeld en drie keer kampioen is geworden?"

Een contractverlenging zal er overigens niet van komen, geeft Dietz aan. "Nee, zijn contract met één jaar verlengen, zoals Kolbeinn Sigthorsson heeft gedaan, is niet ter sprake gekomen. Ik denk dat Ajax hem op zijn leeftijd nog een mooie overstap gunt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen