Koeman wil blijven presteren: "De stand zegt nog niks"

31 december 2015, 16:27

Op nieuwjaarsdag staat er in de Premier League een bomvol programma op de agenda. De confrontatie tussen Southampton en Arsenal is een wedstrijd om naar uit te kijken. Ronald Koeman kan met Southampton terugkijken op een formidabele eerste seizoenshelft, maar beseft dat de strijd nog lang niet gestreden is. Hij wil er alles op zetten om de sterke prestaties zo lang mogelijk te continueren.

"Iedereen is trots op de wijze waarop we ons in de eerste seizoenshelft gepresenteerd hebben. Nu is het zaak om daar mee door te gaan. De stand zegt nog niks, we zijn pas op de helft van het seizoen", sprak Koeman op zijn perspraatje in aanloop naar het treffen met Arsenal. De Nederlander staat op de vierde plaats met Southampton, met 33 punten. Arsenal heeft hetzelfde puntenaantal, maar heeft een minder doelsaldo.

Koeman is op zijn hoede voor The Gunners. "Het is altijd mooi om tegen Arsenal te spelen. Ze leggen attractief voetbal op de mat. We weten echter wat hun krachten zijn, daar moeten we ons tegen wapenen", aldus de manager van de Premier League-revelatie. "Het is een grote wedstrijd. Niet alleen vanwege de stand op de ranglijst, maar ook vanwege de manier waarop beide ploegen spelen. Het wordt een lastige pot voor ons, maar dat geldt ook voor Arsenal", benadrukte onze landgenoot.

Het lijkt erop dat Southampton de komende transferperiode geen spelers zal laten vertrekken. Er komt eerder wat bij, geeft Koeman aan. "Ik denk dat er alleen een kans is dat we spelers aantrekken, we willen niet dat er spelers vertrekken. Als we nog een speler nodig hebben, dan is het een aanvaller. Eljero Elia is in ieder geval een goede aankoop. Ik vind het een goede speler", besluit de keuzeheer, die niet kan beschikken over de geschorste Morgan Schneiderlin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen