Mourinho hekelt verdediging: "Kerstcadeaus uitgedeeld"

1 januari 2015, 22:57   Bijgewerkt: 1 januari 2015, 23:16

José Mourinho wees na de afstraffing van Chelsea bij Tottenham Hotspur met een beschuldigende vinger richting zijn verdediging. "We hebben de laatste twee duels fantastische kerstcadeaus uitgedeeld, cadeaus waarvan mensen die van voetbal houden niet van houden", aldus Mourinho tegen Sky Sports na de 5-3 nederlaag op White Hart Lane.

"We hebben defensieve fouten gemaakt, ook individuele. Maar het was lastig voor mijn verdedigers tegen de goede Chadli en vooral tegen de goede Kane."

De Portugees voelde zich ook tekort gedaan door scheidsrechter Phil Dowd. Hij vond dat zijn ploeg bij een 1-0 voorsprong een strafschop had moeten krijgen. "Dat was een cruciaal moment in de wedstrijd. We hadden met 2-0 voor kunnen komen en dan was de wedstrijd over geweest."

Mourinho besloot zich in te houden. "Je weet dat ik niet gestraft wil worden. Ik wil er bij de volgende wedstrijd weer bij zijn, dus geef ik er de voorkeur aan te zeggen dat we hebben verloren. Morgen is een nieuwe dag en zondag een volgende wedstrijd. Wedstrijden zijn onvoorspelbaar maar er zijn onderdelen die voorspelbaar beginnen te worden."

Bij de beslissing van Dowd om geen rood te geven na een actie op de doorgebroken Eden Hazard plaatste Mourinho eveneens een kanttekening. "Eden vertelde me eerlijk dat het in zijn ogen geen overtreding was of rode kaart. Dat is goed. Hoewel Dowd te traag is om de bal te volgen, hij stond er 35 meter vanaf, was het een goede beslissing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen