Lyon, Stekelenburg en Van Wolfswinkel nipt door in beker

4 januari 2015, 16:14   Bijgewerkt: 4 januari 2015, 17:29

Olympique Lyon en AS Monaco hebben zich zondagmiddag geschaard bij de laatste 32 ploegen die kans maken op de Coupe de France. Heel overtuigend was het bij beide topclubs niet, maar kwalificatie voor de volgende ronde kwam eigenlijk nooit in gevaar.

Vooral voor Lyon leek het aanvankelijk een makkelijk middagje te worden, maar de formatie van coach Hubert Fournier maakte het zich onnodig lastig in het Stade Felix Bollaert van RC Lens. Dankzij treffers van Nabil Fekir, Alexandre Lacazette (strafschop) en Mouhamadou Dabo stond het na een half uur spelen al 0-3, maar de thuisploeg kwam knap terug tot 2-3. Een bekerstunt zat er echter niet in voor Lens.

Monaco hoefde niet tot het uiterste te gaan tegen Nîmes Olympique. De Monegasken kwamen door een doelpunt van Bernardo Silva op 0-1 en hoewel het tot de laatste minuut spannend bleef, zorgde Valere Germain uiteindelijk voor een probleemloze 0-2 overwinning. Maarten Stekelenburg stond onder de lat bij de club uit het Prinsdom en hield dus zijn doel schoon.

Saint-Etienne wist ook de volgende ronde te bereiken. De club van Ricky van Wolfswinkel schudde AS Nancy pas na een verlenging van zich af, door een treffer van Franck Tabanou. Van Wolfswinkel werd een kwartier voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gewisseld. Het was overigens de eerste ronde waar de clubs uit de Ligue 1 deel van uitmaken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen