Gerrard temt 'beest' van AFC Wimbledon eigenhandig

5 januari 2015 – AFC Wimbledon had Adebayo Akinfenwa, onlangs officieus uitgeroepen tot de sterkste voetballer ter wereld. Het 32-jarige 'beest', zoals zijn bijnaam luidt, scoorde ook in de FA Cup-wedstrijd tegen Liverpool. Maar Liverpool had Steven Gerrard en dat bleek na een fraai potje Engels bekervoetbal toch iets meer waard.

Gerrard speelde tegen AFC Wimbledon zijn eerste wedstrijd sinds bekend werd dat hij Liverpool aan het eind van dit seizoen gaat verlaten. Na zijn hele carrière voor de club te hebben gespeeld, komt er in de zomer een eind aan het huwelijk dat onbreekbaar leek. Het feit dat Gerrard in de nabije toekomst mogelijk minder aan spelen toe zou komen op Anfield Road, speelde daarbij een belangrijke rol.

Maar dat Gerrard nog altijd van onschatbare waarde voor de club kan zijn, bleek tegen Wimbledon. Op de koude maandagavond hielp de routinier zijn ploeg naar de vierde ronde van de FA Cup. De middenvelder opende de score met een kopbal en zorgde na rust met een fraaie vrije trap voor de beslissing in de wedstrijd.

Tussen de doelpunten van Gerrard door, had Akinfenwa gescoord namens Wimbledon. De bonkige Engelsman zou qua postuur niet misstaan als worstelaar, maar bleek een prima voetballer. Nadat de bal bij een corner bleef liggen in de doelmond, duwde hij zijn sterke lijf tussen twee tegenstanders door en tikte hij de bal over de lijn.

Het doelpunt van Akinfenwa zette het stadionnetje van AFC Wimbledon in vuur en vlam en zorgde voor een prachtige cupsfeer, maar genoeg voor een stunt was het niet. Daar stak Gerrard een stokje voor.

Tottenham Hotspur bleef tegen Burnley steken op 1-1 en moet op herhaling. Voormalig FC Twente-speler Nacer Chadli maakte het enige doelpunt voor de Spurs, in de slotfase kwam de thuisploeg langszij.

Eredivisie

gerelateerd