PSV vergelijkt met Ajax: "Talenten van hetzelfde kaliber"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 januari 2015 – Niet alleen bij Ajax lijkt er een uitstekende lichting jeugdspelers aan te komen. Bij PSV verwacht men ook veel van een aantal talenten, in het bijzonder van jeugdinternationals Steven Bergwijn en Kenneth Paal. Technisch manager Marcel Brands vindt dat tweetal van hetzelfde niveau als de veelgeprezen Amsterdamse talenten Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. "Maar dit zijn talenten van hetzelfde kaliber. Ze spelen ook samen met die jongens van Ajax in Oranje onder 17."

Brands kent de twee jongelingen al goed. "Paal is een technisch vaardige linkermiddenvelder. Bergwijn kan als rechtsbuiten en als linksbuiten spelen, hij is snel, heeft een goede steekpass en scoort gemakkelijk", aldus de technisch manager van PSV in De Telegraaf. De twee A-junioren zijn met de Eindhovense hoofdmacht mee op trainingskamp naar Gran Canaria. Dat geldt ook voor doelman Yanick van Osch, die de geblesseerde Nigel Bertrams verving.

De twee talenten zijn dankbaar voor het feit dat ze mogen ruiken aan het echte werk. "Het is een beloning dat we hier mogen zijn en nu moeten we ons bewijzen", stelt Bergwijn. "Het gaat er hier veel volwassener aan toe. Het is nu grotemannenwerk", voegt Paal toe. De middenvelder is een jeugdproduct van NEC, Bergwijn is overgekomen van Ajax. "Daar had hij problemen. Daarom is hij naar ons gekomen. Het eerste jaar bij ons had hij het lastig, ook omdat hij nog heel klein was. Daarna heeft hij een groeispurt doorgemaakt en zich prima ontwikkeld", besluit Brands.

Trainer Phillip Cocu is zeer te spreken over Bergwijn en Paal. "Het zijn jongens die er bovenuit steken in de jeugdopleiding. Ze hebben het verdiend om te ruiken aan het grote werk."

Reacties

Ajax

gerelateerd