Koenders was aanvoerder van Suriname: "Kippenvel"

7 januari 2015, 16:06

Voor Milano Koenders was Tweede Kerstdag een bijzonder dag. De verdediger van Heracles Almelo maakte toen zijn opwachting voor het nationale elftal van Suriname, in de officieuze interland tegen een elftal uit Trinidad & Tobago. Hij was de captain van het team, waarin een groot aantal spelers hun loon verdienen in Nederland.

Het was genieten, zegt Koenders op de officiële website van zijn werkgever. "Eén van de mooiste ervaringen van mijn leven", geeft de verdediger aan. "Toen ik het volkslied hoorde kreeg ik overal kippenvel. Mijn hele familie zat op de tribune en dat ik de aanvoerdersband mocht dragen was voor mij de kers op de taart. Het stadion was met ongeveer 9.000 toeschouwers helemaal uitverkocht, dat was al een paar decennia niet gebeurd. Iedereen was er van doordrongen dat het een historische dag was. Vrijwel iedereen is ook positief over het initiatief."

Het resultaat was niet om over naar huis te schrijven, omdat niet iedereen mocht opdraven van hun club. "We speelden tegen de beste spelers van Trinidad & Tobago en het werd 1-1. We waren nog niet op volle sterkte, want niet iedereen had toestemming van zijn club. Hopelijk is dat de volgende keer wel zo, hoewel dit elftal na slechts twee keer trainen ook uitstekend heeft gespeeld. De politiek moet nu beslissen over het toestaan van een dubbel paspoort. De geluiden zijn positief en ik hoop dat het lukt. Een WK met Suriname zou natuurlijk het hoogst haalbare zijn", droomt Koenders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen