Gastland Australië begint Azië Cup met overwinning

9 januari 2015, 11:59

De kop is eraf op de 2015 AFC Asian Cup, het kampioenschap van Azië. Gastland Australië opende het toernooi vrijdag met een wedstrijd tegen Koeweit en pakte zonder al te veel problemen de drie punten. Het werd in het met 30.000 fans gevulde Melbourne Rectangular Stadium 4-1 voor de Socceroos.

Heel even leek de ouverture van het toernooi voor Australië uit te lopen op een fiasco. Door een doelpunt van Amer Al Fadhel nam Koeweit verrassend de leiding, maar het gastland repareerde deze schade snel. Routinier Tim Cahill maakte gelijk, Massimo Luongo zorgde ervoor dat Australië met een voorsprong ging rusten. Uit een strafschop, versierd door Robbie Kruse, maakte aanvoerder Mile Jedinak vervolgens de 3-1. In blessuretijd bepaalde James Troisi de eindstand tegen de nummer 120 van de FIFA-wereldranglijst op 4-1.

Bij Australië stond Trent Sainsbury (PEC Zwolle) in de basis, FC Utrecht-speler Tommy Oar bleef op de bank. In Groep A van de Azië Cup speelt het gastland verder nog tegen Oman en Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen