Real bezweert minicrisis met simpele zege op Espanyol

11 januari 2015, 10:56

Real Madrid heeft de winnende draad weer opgepakt. De Europees en wereldkampioen boekte zaterdag in het eigen Estadio Santiago Bernabéu een probleemloze 3-0 overwinning op middenmoter Espanyol.

Real Madrid sloot de laatste 22 wedstrijden (alle competities meegeteld) van het afgelopen kalenderjaar telkens af met een overwinning. De manschappen van coach Carlo Ancelotti maakten in 2015 echter een valse start, door afgelopen zondag in La Liga met 2-1 te verliezen bij Valencia, gevolgd door een 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid in de Copa del Rey (woensdag).

Tegen Espanyol smoorde Real Madrid eventuele verhalen over een minicrisis meteen in de kiem. De Madrilenen kwamen voor eigen publiek geen moment in de problemen. Al binnen 28 minuten leidden ze met 2-0. James Rodríguez brak in de twaalfde minuut op aangeven van Cristiano Ronaldo de ban, Gareth Bale maakte er ruim een kwartier later 2-0 van. De Welshman trof via de binnenkant van de paal doel uit een vrije trap.

Smet op de winst van Real Madrid was de rode kaart van Fabio Coentrão vlak na rust. De Portugese verdediger was in de ogen van de scheidsrechter iets te wild in een duel met Espanyol-speler Cañas. Ook met een man minder kwam Real Madrid geen moment in de penarie. Sterker nog, door toedoen van Nacho werd het in de 76ste minuut ook nog 3-0.

Koploper Real Madrid slaat door de winst een gat van vier punten naar nummers twee FC Barcelona en Atlético Madrid.