John scoort in papieren topper, BMI pakt ook drie punten

10 januari 2015, 20:12   Bijgewerkt: 10 januari 2015, 23:10

Met Benfica en Vitoria Guimarães stonden zaterdag de nummers één en drie van Portugal tegenover elkaar, maar van een topper was in de praktijk nooit sprake. Benfica was in het eigen Estadio da Luz superieur en won mede door een goal van Ola John met 3-0.

Jonas opende in de dertiende minuut de score met een rake kopbal uit een vrije trap van Nicolas Gaitan vanaf de rechterflank. Daarna bleef Benfica dicteren, maar het zat niet mee in de afwerking. Voor rust raakte de thuisploeg maar liefst drie keer het houtwerk.

Negen minuten na de pauze werd het alsnog 2-0 voor Benfica. Ola John was het middelpunt van de feestvreugde. De Nederlander maaide aanvankelijk nog over de bal, maar herpakte zich in tweede instantie en tekende daarmee voor zijn tweede treffer van het seizoen. Gaitan bepaalde vlak voor tijd de eindscore op 3-0.

FC Porto hield de achterstand op koploper Benfica beperkt tot zes punten. De nummer twee van de ranglijst won later op de avond thuis tegen middenmoter Belenenses eveneens met 3-0. Jackson Martinez, Óliver Torres en invaller Evandro maakten de doelpunten voor FC Porto, waar Bruno Martins Indi een basisplaats had en de negentig minuten vol maakte.

Vitoria Guimarães staat met een achterstand van twaalf punten op Benfica op de derde plek. Sporting Lissabon kan zondag passeren. De hoofdstedelingen bezoeken dan Sporting Braga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen