Pardew wint met Crystal Palace van Tottenham Hotspur

10 januari 2015, 20:27   Bijgewerkt: 11 januari 2015, 11:07

Het vastleggen van manager Alan Pardew lijkt vooralsnog een uitstekende zet van Crystal Palace. De ploeg uit Londen won zaterdag in de Premier League op het eigen Selhurst Park met 2-1 van stadgenoot Tottenham Hotspur. Een week geleden debuteerde Pardew met een 0-4 zege op Dover Athletic in de FA Cup in de dug-out van Crystal Palace.

Met veertien punten uit de laatste zes duels, waaronder een 5-3 zege op koploper Chelsea, was Tottenham Hotspur een ploeg in vorm. Ook tegen Crystal Palace zag het er aanvankelijk goed uit voor de equipe van Mauricio Pochettino, die keeper Michel Vorm opnieuw op de bank hield. Na voorbereidend werk van voormalig FC Twente-speler Nacer Chadli bracht Harry Kane The Spurs vier minuten na de pauze aan de leiding.

In het laatste kwart trok Crystal Palace de winst echter naar zich toe. Dwight Gayle maakte in de 69ste minuut gelijk uit een strafschop, toegekend na een overtreding van Benjamin Stambouli op Joseph Ledley. Elf minuten later kreeg Jason Puncheon het publiek nog harder aan het juichen met de 2-1, al kwam de beslissende treffer voor een groot deel op het conto van Wilfried Zaha. De huurling van Manchester United legde met een actie op de linkerflank, waarbij hij twee Tottenham-spelers de baas was, de basis voor het doelpunt.

Crystal Palace deelde de rode lantaarn in de Premier League voor deze speelronde met Leicester City, maar klimt door de winst naar de vijftiende plaats in het klassement. Het heeft net als Sunderland en Burnley twintig punten. Tottenham staat met 34 punten in de subtop.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen