Sánchez dirigeert Arsenal naar zege, Özil maakt rentree

11 januari 2015, 16:30

Alexis Sánchez heeft zondagmiddag met een dikke lijn onderstreept dat hij momenteel dé man in vorm is bij Arsenal. De Chileense aanvaller nam in de thuiswedstrijd tegen Stoke City twee doelpunten voor zijn rekening en leverde ook nog eens een assist. De clubtopscorer speelde zodoende een heldenrol in de klinkende 3-0 overwinning van The Gunners.

Arsenal had slechts zes minuten speeltijd nodig om aan de leiding te komen tegen Stoke, waar Erik Pieters in basis startte, maar in de theepauze zou uitvallen met liesklachten. Laurent Koscielny werkte een pass van Sánchez tegen de touwen: 1-0. Vijf minuten na de openingstreffer was het even stil in het Arsenal Stadium. Mathieu Debuchy, dit seizoen al drie maanden geblesseerd geweest, werd per brancard van het veld gedragen met een pijnlijke schouder. Er wordt gevreesd dat het gewricht gebroken is.

Dat was een behoorlijke domper voor Arsenal, aangezien de ziekenboeg net weer wat leegstroomde. Mesut Özil, Theo Walcott en Aaron Ramsey zaten bijvoorbeeld weer bij de wedstrijdselectie, terwijl het drietal een tijdje geleden nog geblesseerd was. Özil maakte na drie maanden blessureleed zijn rentree, hij speelde ruim een kwartier mee. Toen was de eindstand overigens al bereikt.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Sánchez de grote man was bij Arsenal. De Chileen tekende in de eerste helft zijn zeventiende doelpunt van het seizoen aan en zette zijn naam vlak na de helftwissel nogmaals op het scoreformulier. Zijn achttiende seizoenstreffer (in alle competities) werd uit een vrije trap gemaakt. Hij schoot de dode spelhervatting laag door de muur heen.

Dankzij de zege komt Arsenal weer op plaats vijf te staan in de Premier League. Het passeert Tottenham Hotspur en staat op gelijke hoogte met Southampton. De ploeg van manager Ronald Koeman gaat om 17.00 uur op bezoek bij Manchester United, dat één punt hoger staat.