Van Persie grijpt naast prijs: "Wel iets moois achtergelaten"

13 januari 2015, 09:56

Robin van Persie zal met zijn iconische zweefduik tegen Spanje voor altijd deel uitmaken van de Nederlandse voetbalhistorie, maar de Puskás Award leverde het fantastische doelpunt van de aanvoerder van het Nederlands elftal niet op. Hij moest de Colombiaan James Rodríguez en de Ierse Stephanie Roche voor zich dulden in de verkiezing voor mooiste doelpunt van het jaar. De aanvaller van Manchester United blijft enorm trots op zijn goal.

"Je speelt in de eerste plaats om een WK te winnen. Maar het is ook mooi als je op het hoogste podium ter wereld iets moois kan achterlaten", zegt Van Persie daags na de uitreiking van de award in De Telegraaf. De aanvaller was niet aanwezig bij het Gouden Bal-gala in Zürich, omdat hij met een enkelblessure kampt.

Van Persie weet dat hij voor altijd herinnerd zal worden met de treffer tegen Spanje. "Bij Cruijff denk ik aan zijn dribbel in de WK-finale, waar de penalty uitkwam. Bij Marco van Basten denk je aan die goal in de EK-finale. Bij Dennis Bergkamp denk ik altijd weer aan die goal tegen Argentinië in de kwartfinale. Bij Frank de Boer denk ik aan die geweldige pass die aan de goal van Bergkamp vooraf ging", somt de Oranje-captain voorbeelden van soortgelijke momenten op.

Arjen Robben, die zelf gekozen werd in het wereldelftal van het jaar, had graag gezien dat Van Persie de prijs in ontvangst had mogen nemen. "In de zaal zat ik zo ontzettend te hopen dat Robin die prijs zou winnen. Het zou extra glans hebben gegeven aan het prachtige WK van het Nederlands elftal in Brazilië. Het was zo'n mooie goal. Eentje die nog lang in onze herinnering zal blijven. Het was een prachtige goal, maar ook zo belangrijk voor heel het team en ons allemaal. Want die goal betekende ook nog eens de comeback, waardoor we er in de tweede helft tegen de wereldkampioen een feest van maakten. Het was het begin van een geweldig toernooi."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen