Arsenal stalt Sanogo voor rest van seizoen bij Palace

13 januari 2015, 10:35

Arsenal laat Yaya Sanogo het seizoen afmaken bij Crystal Palace. De 21-jarige spits wordt door de kersverse manager Alan Pardew op huurbasis verwelkomd. Het is de eerste speler die de coach aan boord haalt, sinds zijn komst bij de club in januari.

Sanogo leek op weg te zijn naar Frankrijk, aangezien Girondins de Bordeaux belangstelling in hem had. Arsenal-manager Arsene Wenger wilde echter dat de spits in Engeland zou blijven spelen. Dat is dus gelukt, omdat Palace hem huurt. "Hij is een jonge speler met heel potentie", zegt Pardew over de winteraanwinst. "Ik volg hem al lang en dat geldt ook voor de club. Dat kwam dus mooi uit", aldus de manager.

De Franse jeugdinternational kwam dit seizoen tot vijf optredens voor Arsenal, waarin hij één maal scoorde. Dat deed hij in de Champions League, tegen Borussia Dortmund. "Wij geven hem de kans om meer te spelen. Ik denk dat hij er klaar voor is, dat heeft hij bij Arsenal laten zien. Daar is het lastig voor hem om door te breken, hier is een basisplaats makkelijker te grijpen", stelt Pardew.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen