Iran wint en gaat door, ook Emiraten zeker van kwartfinale

15 januari 2015, 13:16

Iran en de Verenigde Arabische Emiraten zijn door naar de kwartfinale van de Azië Cup. Enkele uren nadat de Emiraten met 1-2 gewonnen hadden van Bahrein, won Iran in zijn tweede groepsduel met 0-1 van Qatar. Door dat resultaat zijn Iran en de Verenigde Arabische Emiraten zeker van een plek bij de laatste acht.

Door de zege op Bahrein zaten de Emiraten al op rozen. Alleen als Iran zou verliezen van Qatar, zou de derde groepswedstrijd nog beslissend kunnen zijn. Dat gebeurde niet en door de 1-0 overwinning van de WK-ganger hebben Iran en de Verenigde Arabische Emiraten na twee duels allebei zes punten, Qatar en Bahrein staan nog op nul. In de laatste groepswedstrijd staat alleen groepswinst nog op het spel en dat kan van belang zijn, omdat de groepswinnaar in de kwartfinale waarschijnlijk het sterke Japan, één van de favorieten, ontloopt.

Tegen Qatar maakte Sardar Azmoun het winnende doelpunt voor Iran. NEC-aanvaller Alireza Jahanbakhsh bleef negentig minuten op de bank, voormalig eredivisiespeler Reza Ghoochannejhad viel na rust in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen