NEC-coach Brood baalt: "Helft van onze productie kwijt"

15 januari 2015, 14:44

Voor de eerste competitiewedstrijd van 2015 kampt coach Ruud Brood van NEC met de nodige personele problemen. Naast Alireza Jahanbakhsh, die met Iran deelneemt aan de Azië Cup, ontbreekt vrijdag tegen FC Eindhoven ook aanvaller Christian Santos. Hij kampt met een kuitblessure.

"Christian heeft last van een zenuwkneuzing, kun je wel zeggen", zegt Brood bij Omroep Gelderland. "Hij heeft een tik gekregen bovenin de kuit en dat leidt tot een functiestoornis. Hij is niet inzetbaar. Spijtig dat Santos wegvalt, want hij heeft een hoog rendement." Jahanbakhsh bereikte donderdag met Iran de kwartfinale van de Azië Cup en keert voorlopig dus nog niet terug naar Nijmegen. "We gingen er ook vanuit dat Alireza even weg zou blijven. Jammer dat hij daar niet speelt. We zijn wel de helft van onze productie kwijt met Santos en Alireza."

Naast de twee aanvallers ontbreken ook Thijs van Hofwegen en Kristjan Emilsson in de wedstrijdselectie bij NEC, de twee zijn geblesseerd. Verdediger Kevin Conboy was ziek, maar kan volgens Brood waarschijnlijk gewoon spelen. De trainer van de koploper verwacht een zware avond in Noord-Brabant. "Eindhoven is sowieso een lastige uitwedstrijd. Ze hebben op eigen veld negen van de tien wedstrijden gewonnen. Het is een team dat voetbalt en hebben weinig wijzigingen in de opstelling. Ze verschuilen zich niet, dus het zou een open wedstrijd kunnen worden. Het moet blijken of iedereen er klaar voor is, maar we moeten niet teveel bezig zijn met het aanvallende gemis. Je moet jezelf ook niet aanpraten dat iets moeilijk wordt. Ik spreek liever van een uitdaging. Vanaf nu zijn we nog meer favoriet. Ik waak elke dag voor een terugval, we moeten stabiel blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen