Labyad treft oude club: "Haat? Voel liefde voor PSV"

17 januari 2015, 10:07

Voor de derde keer in zijn loopbaan neemt Zakaria Labyad het op tegen zijn oude club PSV. De aanvaller van Vitesse spreekt niet meer van een bijzondere wedstrijd, maar koestert, ondanks zijn vervelende vertrek uit Eindhoven, geen negatieve gevoelens voor de koploper van de Eredivisie.

Dat vertelt hij in het Eindhovens Dagblad. "PSV is de club waar ik jaren heb gevoetbald. Het is voor geen bijzondere wedstrijd. De eerste keer dat ik tegen mijn oude club speelde, vorig jaar, was speciaal. Maar nu wordt het alweer de derde keer."

De aanvaller vertrok in 2012 na een lang conflict uit de Lichtstad en tekende bij Sporting Portugal. PSV-fans waren woedend op de aanvaller, die niet van een haat-liefdeverhouding wil spreken. "Haat? Van mijn kant is er geen haat. Ik voel alleen maar liefde voor PSV. Ik vind het nog steeds een prachtige club. Ik was zestien jaar toen ik mijn debuut maakte bij PSV. Dat was bij meneer Rutten. Sindsdien is er veel gebeurd."

Labyad wordt door Vitesse gehuurd van Sporting. Waar de aanvaller na dit seizoen speelt, is dan ook nog ongewis. "Ik ben pas 21 jaar, maar draai al wat jaartjes mee. Ik weet wat er in de top gevraagd wordt. Natuurlijk denk ik na over de toekomst. Ik ben er ook wel uit. Maar daar wil ik nu niet over praten. Dat vind ik niet handig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen