Demouge over matchfixing: "Zullen wel bij mij uitkomen"

17 januari 2015, 16:04

Frank Demouge zegt niets te maken te hebben met de vermoedelijk omgekochte wedstrijden van Willem II in het seizoen 2009/10. Eén of meerdere spelers van de Tricolores zou geld zijn geboden door Aziatische matchfixers om met bepaalde cijfers te verliezen, maar Demouge weet van niets.

De huidige spits van Roda JC speelde mee in de bewuste wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax, die mogelijk dus gemanipuleerd zijn. "Toen ik er van hoorde, ben ik de beelden van die wedstrijden terug gaan kijken", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Ik vind het allemaal niet zo verdacht. Ja, ik maak een handsbal die een penalty voor Ajax oplevert, dat is natuurlijk verdacht, haha. Nou zullen ze wel bij mij uitkomen. Nee joh, dat soort dingen gebeurt in elke wedstrijd."

"En ik schiet in die wedstrijd bij 2-0 ook een bal net voorlangs die er evengoed in kan gaan. En dan zou die marge van meer dan twee, die blijkbaar nodig was, waarschijnlijk niet zijn gehaald", relativeert de aanvaller. "Ik heb begrepen dat er een onderzoek komt. Ze mogen mij alles vragen, maar ik denk niet dat ik ze kan helpen. Ik heb er niks van meegekregen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen