Chelsea haalt uit in Wales, oud-Ajacieden trefzeker

17 januari 2015, 18:24   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 18:43

Chelsea heeft een fijne middag achter de rug. De koploper in de Engelse Premier League sloot de op papier lastige uitwedstrijd tegen Swansea City af met een eclatante 0-5 overwinning. Op visite bij Aston Villa bleef Liverpool voor de zesde opeenvolgende wedstrijd ongeslagen. De ploeg van manager Brendan Rodgers won met 0-2 in Birmingham.

Bij rust leidde Chelsea al met 0-4 in het Liberty Stadium van Swansea City. Oscar opende binnen één minuut de score en tekende na 36 minuten ook voor het vierde doelpunt van de bezoekers. De treffer werd voorbereid door Diego Costa, die eerder al voor de 0-2 en 0-3 had gezorgd. De Spanjaard heeft al weer zeventien keer gescoord in dit Premier League-seizoen. Andre Schürrle was in de 79ste minuut de maker van de 0-5, wat tevens de eindstand bleek.

Bij Swansea City stond Dwight Tiendalli in de basis en viel Marvin Emnes in. De formatie uit Wales zag Wilfried Bony eerder deze week voor ongeveer 36 miljoen euro vertrekken naar Manchester City. Op laatstgenoemde club heeft koploper Chelsea nu een voorsprong van vijf punten. Wel speelt Manchester City zondag nog thuis tegen Arsenal. Vanwege verplichtingen op de Afrika Cup staat Bony dan nog niet tot de beschikking van de nummer twee van de ranglijst.

Dankzij een 0-2 overwinning bij Aston Villa is Liverpool aangehaakt bij de subtop. Fabio Borini en Rickie Lambert maakten de doelpunten voor The Reds op Villa Park. Bij de thuisploeg ontbrak Ron Vlaar vanwege een blessure, Leandro Bacuna bleef de volledige wedstrijd op de bank. Subtopper Tottenham Hotspur stelde op eigen veld tegen Sunderland pas vlak voor tijd de winst veilig. Voormalig Ajacied Christian Eriksen kroonde zich in de 88ste minuut tot matchwinner (2-1). Jan Vertonghen, eveneens ex-Ajax, had Tottenham binnen drie minuten voor de eerste keer aan de leiding gebracht. Bij Sunderland hoorde Patrick van Aanholt tot de eerste elf, Michel Vorm was reserve bij The Spurs.

Zonder de geblesseerde Erik Pieters pakte Stoke City drie punten bij hekkensluiter Leicester City (0-1), door een goal van oud-Ajacied Bojan Krkic in de 63ste minuut. Crystal Palace was ondanks een vroege 2-0 achterstand met 2-3 te sterk voor concurrent Burnley FC. Het was de tweede zege op rij voor de Londenaren sinds Alan Pardew er de manager is. Crystal Palace staat inmiddels op een keurige twaalfde positie in het klassement.