Zes op rij voor Lyon, Stekelenburg ziet Monaco winnen

17 januari 2015, 21:20   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 21:57

Olympique Lyon heeft voor de zesde keer in successie een driepunter gescoord in de Franse Ligue 1. De klassementsleider zegevierde zaterdag met 0-2 in de uitwedstrijd tegen laagvlieger RC Lens.

Lyon, spelend met tien Fransen in de basis, had aan een opleving tussen de 21ste en 26ste minuut voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Door een eigen goal van Jean-Philippe Gbamin kwam Lyon op 0-1, kort daarna werd het 0-2 door een rake strafschop van Alexandre Lacazette.

Lyon blijft door de winst lijstaanvoerder in Frankrijk. Het heeft nu vier punten voorsprong op nummer twee Olympique Marseille, dat zondag nog wel visite krijgt van middenmoter En Avant Guingamp.

Met Maarten Stekelenburg op de bank pakte AS Monaco later op de avond drie punten in het thuisduel met FC Nantes. Door een doelpunt van Bernardo Silva in de 73ste minuut werd in het eigen Stade Louis II met 1-0 gewonnen. De Monegasken haalden in de laatste zes wedstrijden zestien punten. Ze staan nu vijfde, op negen punten van Lyon.