Cristiano Ronaldo laat spierballen zien tegen Getafe

18 januari 2015, 13:54

Real Madrid heeft haar koppositie in de Primera División zondagmiddag verstevigd. De Koninklijke maakte in een Madrileense burenruzie korte metten met Getafe CF: 0-3. Cristiano Ronaldo maakte wederom het verschil voor de ploeg van Carlo Ancelotti, die nu vier punten voor Barça en zeven punten voor Atlético Madrid en Valencia staat.

Wie verwachtte dat Getafe tegen Real Madrid de spelersbus voor het eigen doel zou parkeren, had het mis. De ploeg dacht niet alleen maar aan verdedigen en dat was te prijzen. Desalniettemin was er in de eerste helft geen sprake van een open wedstrijd. Het was koud in het Estadio Coliseum Alfonso Pérez en dat kwam het spel niet ten goede. Een kanonskogel van Toni Kroos op de lat was het hoogtepunt in de eerste drie kwartier, die het aanzien niet waard waren.

Na de theepauze dirigeerde Ronaldo zijn ploeg naar de overwinning. Na een prachtige actie van Karim Benzema tekende hij de 0-1 aan. Het verzet van Getafe was hiermee gebroken en daar profiteerde Gareth Bale even later van. Uit een voorzet van James Rodríguez werkte de Welshman de tweede treffer van Real Madrid tegen de touwen. Bij de derde en laatste goal was Rodríguez weer de aangever. Na een perfecte bal van de Colombiaan knikte Ronald zijn tweede van de wedstrijd en alweer zijn 28ste van het seizoen in het net.

Voor Real Madrid kwam de derbyzege als geroepen. De formatie van Ancelotti had in de vier wedstrijden voor het treffen met Getafe slechts één keer gewonnen. Stadsgenoot Atlético was in een bekertweeluik te sterk (2-0 en 2-2) en Valencia (2-1) wist de Madrilenen ook te verrassen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen