Milan krijgt in San Siro wederom dreun van jewelste

18 januari 2015, 16:57   Bijgewerkt: 18 januari 2015, 17:58

Het zijn zware tijden voor de supporters van AC Milan. Voor de derde keer op rij wisten de Rossoneri zich in de Serie A niet te ontdoen van een niet al te hoog aangeschreven club, waardoor de frustraties zich blijven opstapelen in de modestad. Ditmaal liep de rood-zwarte formatie tegen een ontluisterende 0-1 thuisnederlaag tegen Atalanta Bergamo aan. In de Italiaanse subtop wist Fiorentina op de valreep met 1-2 te winnen bij Chievo Verona en trok Sampdoria aan het langste einde tegen Parma: 0-2.

Het is dit seizoen huilen met de pet op, in Milaan. Zowel AC Milan als Internazionale presteert zwaar onder de maat. Waar beide topclubs jarenlang meestreden om de bovenste plekken, draaien ze momenteel mee in de middenmoot. Het spel is kleurloos en de selecties zijn kwalitatief gewoon niet goed genoeg. Het contrast met Juventus en AS Roma lijkt met de dag groter te worden. Milan wist sinds 20 oktober nog maar tweemaal te winnen in competitieverband.

Sampdoria, dat Samuel Eto'o snel als aanwinst lijkt te verwelkomen, deed namelijk goede zaken. De ploeg van coach Sinisa Mihajlovic zegevierde dankzij treffers van Gonzalo Bergessio en Roberto Soriano keurig met 0-2 bij Parma. Samp staat nu knap op de vierde plaats, met hetzelfde puntenaantal als nummer drie Napoli. Lazio Roma werd door de ploeg uit Genoa gepasseerd, door de 0-1 thuisnederlaag tegen Napoli.

Fiorentina deed ook goede zaken in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. La Viola kwam op visite bij Chievo wel uiterst goed weg. In de slotseconde van de blessuretijd kroonde Khouma Babacar zich tot matchwinner voor de ploeg van coach Vincenzo Montella: 1-2. De Senegelees schoot zijn ploeg niet alleen naar de winst, maar ook naar de zesde plek. Genoa stond voor de negentiende speelronde gelijk met de equipe uit Florence, maar speelde in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Sassuolo. De Genovese ploeg bezet daardoor de zevende stek, achter Fiorentina.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen