"Als het in de ArenA ook zo gaat, zou dat prima zijn"

18 januari 2015, 20:30

Eindelijk won Feyenoord zondag een topwedstrijd in de Eredivisie. Een week voor de klassieker in de ArenA tegen aartsrivaal Ajax bewees de ploeg van coach Fred Rutten zichzelf een uitstekende dienst door FC Twente met 3-1 te verslaan. Dat resultaat geeft vertrouwen, zegt Jens Toornstra.

"Dit is de eerste grote wedstrijd die we winnen", weet de middenvelder. Van Ajax en PSV verloor Feyenoord eerder dit seizoen, bovendien speelde het gelijk (0-0) in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Daarnaast leverden ook duels met Vitesse en AZ niet de volle winst op. "In een aantal van die duels hadden we meer verdiend en waren we erg dominant, maar vergaten we onszelf te belonen. Nu waren we minder dominant, maar wel heel effectief", zegt Toornstra in gesprek met onder meer FCUpdate.nl over het duel met de Tukkers.

Ook teamgenoot Jean-Paul Boëtius keek na de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente al met een schuin oog vooruit naar de klassieker tegen Ajax. De 20-jarige vleugelspeler weet nog precies wanneer Feyenoord voor het laatst in competitieverband kon juichen in de ArenA. "Dat was toen met Kuyt en Kalou nog, toch?", haalt hij de meest recente overwinning van Feyenoord in de hoofdstad, in het seizoen 2005/2006, voor de geest. De Rotterdammers wonnen toen met 1-2, daarna bleven zeges uit. "Hoog tijd om die reeks te verbreken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen