Liverpool haalt Origi niet voortijdig terug

19 januari 2015, 16:47

Divock Origi maakt het seizoen gewoon af bij Lille. De Belgische spits is door Liverpool verhuurd aan de Franse club en hoewel beide clubs eerder deze maand rond de tafel hebben gezeten, is een voortijdige terugkeer van Origi naar Anfield Road volgens manager Brendan Rodgers geen onderwerp van gesprek.

Liverpool kocht de 19-jarige Origi afgelopen zomer, na het wereldkampioenschap in Brazilië, van Lille. Daarbij werd afgesproken dat de Belg nog één jaar, op huurbasis, in Noord-Frankrijk zou blijven. "Dat was de deal", legt Rodgers uit op de clubsite van Liverpool. "Het klopt dat we deze maand met Lille gesproken hebben, maar dat was vooral om de bespreken hoe het met Divock gaat. De bedoeling is dat hij gewoon bij Lille blijft."

Hoewel Origi geen overtuigend seizoen doormaakt, hij scoorde pas drie keer in de Ligue 1, weet Rodgers zeker dat de Belgische spits het kan maken in Liverpool. "We hebben op het WK gezien hoeveel potentieel hij heeft. Het heeft alles om te slagen in de Premier League: hij is snel, is tactisch sterk en werkt keihard."

"Bovendien is het een goede jongen, zeer bescheiden", vervolgt de manager. "Hij kijkt ernaar uit om hier te spelen, maar moet eerst het seizoen afmaken in Frankrijk. Vanaf de zomer speelt hij voor ons."

Origi was één van de verrassingen van het afgelopen WK. De spits werd door coach Marc Wilmots opgenomen in de Belgische selectie en maakte in de groepswedstrijd tegen Rusland (1-0) de winnende goal.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen