Algerije zoals verwacht maar onverdiend langs Zuid-Afrika

19 januari 2015, 21:58

Algerije is de Afrika Cup in Equatoriaal-Guinea begonnen met een 3-1 overwinning op Zuid-Afrika. Op voorhand was een driepunter van de Algerijnen ook de verwachting, maar verdiend was het niet bepaald.

Waar Zuid-Afrika zonder verwachtingen - het land is bezig met de opbouw van een nieuw elftal voor het WK 2018 - naar Equatoriaal-Guinea is gekomen, daar wil Algerije meestrijden om de titel. Dat is ook realistisch, met spelers van onder meer Napoli, Valencia, FC Porto en Sporting Lissabon in de gelederen.

Maar wie de wedstrijd tussen Zuid-Afrika en Algerije zag, zal het omgekeerde hebben gedacht. De Algerijnen, die afgelopen zomer op het WK in Brazilië de latere wereldkampioen Duitsland in de achtste finales heel behoorlijk partij boden, bakten er lange tijd niets van in het Estadio de Mongomo. Het waren de Zuid-Afrikanen die het meeste initiatief toonden en in de 51ste minuut verdiend op voorsprong kwamen.

Thuso Phala opende de score op aangeven van Sibusiso Vilakazi. Laatstgenoemde werd met de hak aangespeeld door Tokelo Rantie, waarmee de verdedigers van Algerije uit positie werden gespeeld. Zuid-Afrika, dat voor rust al de lat had geraakt, had vier minuten na de openingstreffer op 2-0 moeten komen. Na een overtreding op Vilakazi mocht Rantie aanleggen voor een strafschop, maar de man van het hakje bij de 1-0 trof de lat.

Dat overkwam Islam Slimani even later eveneens in een aanval aan de andere kant, via de Zuid-Afrikaanse keeper Darren Keet. In het laatste kwart van de partij sloeg Algerije alsnog toe. Thulani Hlatshwayo hielp de Algerijnen in het zadel door in de 67ste minuut een voorzet van Yacine Brahimi in eigen doel te koppen (1-1). Uiteindelijk werd het 3-1 voor de noorderlingen, door goals van Faouzi Ghoulam en Slimani. De poging van Ghoulam, een hard schot in de korte hoek, leek houdbaar. De inzet van Slimani, vanaf de rand van het strafschopgebied, was dat zeker. In beide gevallen moest Keet zich echter gewonnen geven.

Eerder op de dag was Senegal in dezelfde groep met 2-1 te sterk voor Ghana. Invaller Moussa Sow maakte in de allerlaatste seconde van de wedstrijd het beslissende doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen